Text_2

 

Met welke klachten kun je bij mij terecht?

Loop je tegen patronen aan die je graag wilt gaan doorbreken (zoals terugkerende negatieve gedachten, het uit de weg gaan van dingen die spanning kunnen opleveren, moeite hebben met het verdragen van bepaalde emoties, of ben je bezig met het (over)controleren van dingen)? Zijn deze klachten zodanig dat ze je in het dagelijkse leven belemmeren?  Dan kun je bij mij terecht. Ik ben met name gespecialiseerd in de behandeling van Post traumatische stress stoornis (PTSS) en EMDR.

Denk ook aan de volgende klachten:

  • Angstklachten. Dit kan zich uiten in onzekerheid of een laag zelfbeeld, angst om in het middelpunt van de belangstelling te staan, paniekaanvallen of (overmatig) piekeren. Ook kan het zijn dat je dingen bent gaan vermijden of herbelevingen en/of nachtmerries hebt.
  • Stress en/ of burnoutklachten. Dit kan zich onder meer uiten in aanhoudende vermoeidheid, spanningsklachten, concentratieproblemen en verhoogde emotionaliteit. Ook merk je misschien dat het niet goed lukt grenzen te voelen of aan te geven.


Werkwijze
Ik ben werkzaam in de basis GZZ, dit betekent dat de behandelingen over het algemeen kortdurend  zijn (voor meer informatie zie  ‘kosten’). De basis van mijn werk is de cognitieve gedragstherapie, tevens ben ik gespecialiseerd in de behandeling van Post traumatische stress stoornis (PTSS) en EMDR en werk ik oplossingsgericht. Ik vind het belangrijk mijn kennis te blijven bijspijkeren en werk volgens wetenschappelijk bewezen behandelmethodieken. Ik heb een betrokken en nuchtere aanpak, waarbij de nadruk niet alleen zal liggen op alleen praten maar vooral ook op (anders) doen. Afhankelijk van de klachten zullen we 1 x per week of 1 x in de 14 dagen afspreken.

Ik bied geen acute psychiatrische zorg. Bij crisissituaties wordt geadviseerd direct contact op te nemen met je huisarts, en buiten kantooruren met de huisartsenpost (als je in Utrecht woont kan dat via 0900 – 450 1 450).

Over mij
Ik ben geboren in 1984, moeder van twee dochters en woon met mijn gezin in Utrecht.  Na drie jaar gestudeerd te hebben aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht ben ik begonnen aan de studie klinische psychologie aan de Universiteit Gent en de Universiteit Utrecht.  Via verschillende organisaties heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van o.a. angst- en stemmingsklachten, psychosomatische klachten en werkgerelateerde klachten. Na de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog ben ik als psycholoog voor Artsen zonder grenzen aan de slag gegaan. Ik heb een project opgezet in het noorden van Ethiopië en ben voor een tweede project werkzaam geweest in Kashmir, in het noorden van India. Inmiddels werk ik naast mijn eigen praktijk bij het psychotrauma expertise centrum (PSYTREC) te Bilthoven. Op professioneel en persoonlijk vlak ben ik geïnspireerd door mensen als Esther Perel, Tony Robbins en Eckhart Tolle. Ik heb van alledrie trainingen mogen volgen en maak ook gebruik van hun wijsheden en kennis in de gesprekken.

 

Aanmelden
Voor een aanmelding is een verwijsbrief voor de basis geestelijke gezondheidszorg  (BGGZ) van de huisarts nodig. Staan jouw klachten er niet tussen of twijfel je of je bij mij aan het goede adres bent? Neem dan gerust even contact op.   

Contractvrij
Ik heb ervoor gekozen om geen contracten aan te gaan met zorgverzekeraars en ben dus een niet-gecontracteerde zorgverlener. Je krijgt per maand een factuur. Deze moet door jou zelf worden betaald, en kun je vervolgens indienen bij je zorgverzekeraar. Het ligt vervolgens aan de polis die jij voor dit jaar hebt afgesloten, hoeveel je terugkrijgt van je zorgverzekeraar. Bij een naturapolis is dit meestal rond 60-75% en bij een restitutie-polis 80-100%. Ook kan het zijn dat een zorgverzekeraar specifieke eisen hanteert voor (gedeeltelijke) vergoeding, zoals toestemming vooraf. Vraag dit na bij jouw eigen zorgverzekeraar, zodat je achteraf niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Over het algemeen moet je dus een deel van de behandeling zelf betalen. Het eigen risico is in 2022 minimaal €385, en jouw verzekeraar zal dit ook in rekening brengen als dat nog niet gedaan is. Meer informatie kun je vinden op de pagina  ‘informatie’ en op www.contractvrijepsycholoog.nl.

Kosten
Onderstaande uitleg is slechts ter informatie en geldt voor 2023; check bij je eigen zorgverzekeraar de laatste stand van zaken voor jouw specifieke polis. Als je voor vergoeding in aanmerking wilt komen, is het noodzakelijk om een verwijzing van je huisarts te hebben. Hierop moet staan dat de huisarts doorverwijst naar de generalistische basis GGZ, met een (vermoeden van) een DSM-diagnose. In 2022 is de gehele GGZ in Nederland overgegaan naar een nieuw model van werken en financiering, het Zorgprestatiemodel. Een gevolg voor jou als cliënt is dat je per kalenderjaar je eigen risico gaat betalen (€385).

De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA). Hieronder een overzicht van de meest voorkomende tarieven:

  • Intake 60 minuten:   € 183,44
  • Intake 75 minuten:   €223,48
  • Intake 90 minuten:   €274,01
  • Behandelsessie 45 minuten:   €135,89
  • Behandelsessie 60 minuten:   €161,46
  • Behandelsessie 90 minuten:   €242,76
  • No-show: < dan 24 uur van tevoren afgemeld:    € 45,00

Als regiebehandelaar en GZ-psycholoog (BIG-geregistreerd) ben ik werkzaam in de setting Ambulant-kwaliteitsstatuut sectie II. De setting en het beroep zijn medebepalend voor de tarieven. De prestaties worden ingedeeld in duur. Hierbij geldt de regel ‘planning = realisatie’. Dat betekent dat als er 60 minuten voor jou ingepland staan, deze gefactureerd worden. Dus ook als je 5 minuten eerder klaar bent, of 5 minuten later. Wordt er meer dan 15 minuten afgeweken van de geplande duur? Dan wordt het tarief daarmee verlaagd of verhoogd.

Een contact of sessie is daarbij een ‘zorgprestatie’. Dit kan zijn een face-to-face contact, maar ook telefonisch, ‘screen-to-screen’ of ‘bit-to-bit’, zolang het over de inhoud van je behandeling gaat. Zijn er op 1 dag meerdere contactmomenten? Bijvoorbeeld 1 face-to-face sessie en daarna meerdere beveiligde chats of e-mails over de behandeling? Dan worden deze verschillende contactmomenten in duur bij elkaar opgeteld en gefactureerd als 1 prestatie. Ook is er onderscheid tussen diagnostiek, bijvoorbeeld de intake, en behandeling, bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapie of EMDR.

Worden alle stoornissen en klachten vergoed? Nee. Het kan zijn dat jouw hulpvraag of klachtenpatroon niet onder verzekerde zorg valt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je niet voldoet aan een DSM classificatie of als het gaat om werkgerelateerde problemen, specifieke fobie, aanpassingsproblematiek, rouw of relatieproblemen. Je kunt uiteraard wel in behandeling komen in mijn praktijk. De gesprekken worden dan bij jou persoonlijk in rekening gebracht (particulier consult niet verzekerde zorg). Deze rekening kun je niet indienen bij de zorgverzekeraar.

Alle soorten afspraken kun je afzeggen tot uiterlijk 24 uur van tevoren. Daarna wordt het tarief  van € 45,00 in rekening gebracht, vanwege de tijd die ik al voor je gereserveerd heb. Het is niet mogelijk dit bedrag te declareren bij de zorgverzekeraar.

Contact:

Aanmelden kan via de huisarts en op eigen initiatief. Je kunt mailen naar: jkoopmans@psychologenutrecht.nl

Wachttijd:

Ik heb op korte termijn  (in maart 2024) plek voor het inplannen van een intakegesprek (ge-update in februari 2024)

Lidmaatschappen:

Ik voldoe aan de kwaliteitseisen die zorgverzekeraars stellen aan vergoeding voor behandeling in de basis GGZ en ben ingeschreven in het BIG register als gezondheidszorgpsycholoog (big nummer: 59918020025). Daarnaast ben ik aangesloten bij de volgende verenigingen:

NIP (Nederlands Instituut van Psychologen)

VEN (Vereniging EMDR Nederland)

P3NL (klachtenregeling)

Voor meer informatie:

ik beschik over een kwaliteitsstatuut, die is opvraagbaar in de praktijk. Voor meer informatie over mijn werkwijze kun je de volgende websites raadplegen:

www.vgct.nl

www.EMDR.nl

www.contractvrijepsycholoog.nl

www.psynip.nl

https://p3nl.nl

 

Privacy Statement:
Download Privacy Statement