Text_2

 

Met welke klachten kun je bij mij terecht?

Loop je tegen patronen aan die je graag wilt gaan doorbreken (zoals terugkerende negatieve gedachten, het uit de weg gaan van dingen die spanning kunnen opleveren, moeite hebben met het verdragen van bepaalde emoties, of ben je bezig met het (over)controleren van dingen)? Zijn deze klachten zodanig dat ze je in het dagelijkse leven belemmeren?  Dan kun je bij mij terecht.

Denk hierbij aan de volgende klachten:

  • Angstklachten. Dit kan zich uiten in onzekerheid of een laag zelfbeeld, angst om in het middelpunt van de belangstelling te staan, paniekaanvallen of (overmatig) piekeren. Ook kan het zijn dat je dingen bent gaan vermijden of herbelevingen en/of nachtmerries hebt.
  • Stress en/ of burnoutklachten. Dit kan zich onder meer uiten in aanhoudende vermoeidheid, spanningsklachten, concentratieproblemen en verhoogde emotionaliteit. Ook merk je misschien dat het niet goed lukt grenzen te voelen of aan te geven.
  • (Milde) verslavingsklachten. Wil je meer grip krijgen op middelengebruik, ben je bereid daar wat aan te veranderen, of ben je dit aan het overwegen? Of wil je meer zicht krijgen op in stand houdende factoren van verslaving en handvatten om gedrag te veranderen?
  • Rouw. Merk je dat je vastloopt bij het rouwen, dat somberheid en/of angstklachten de overhand krijgen of dat onderliggende gedachten je belemmeren om de verwerking natuurlijk te laten verlopen, dan kan het behulpzaam zijn er professionele hulp bij in te schakelen


Werkwijze
Ik ben werkzaam in de basis GZZ, dit betekent dat de behandelingen over het algemeen kortdurend  zijn (voor meer informatie zie  ‘kosten’). De basis van mijn werk is de cognitieve gedragstherapie, tevens ben ik gespecialiseerd in EMDR en werk ik oplossingsgericht. Ik vind het belangrijk mijn kennis te blijven bijspijkeren en werk volgens wetenschappelijk bewezen behandelmethodieken. Ik heb een betrokken en nuchtere aanpak, waarbij de nadruk niet alleen zal liggen op alleen praten maar vooral ook op (anders) doen. Afhankelijk van de klachten zullen we 1 x per week of 1 x in de 14 dagen afspreken.

Ik bied geen acute psychiatrische zorg. Bij crisissituaties wordt geadviseerd direct contact op te nemen met je huisarts, en buiten kantooruren met de huisartsenpost (als je in Utrecht woont kan dat via 0900 – 450 1 450).

Ervaring/over mij
Na drie jaar gestudeerd te hebben aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht ben ik begonnen aan de studie klinische psychologie aan de Universiteit Gent en de Universiteit Utrecht.  Via verschillende organisaties heb ik ervaring opgedaan met het behandelen van o.a. angst- en stemmingsklachten, psychosomatische klachten en werkgerelateerde klachten. Na de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog ben ik als psycholoog voor Artsen zonder grenzen aan de slag gegaan. Ik heb een project opgezet in het noorden van Ethiopië en ben voor een tweede project werkzaam geweest in Kashmir, in het noorden van India. Inmiddels werk ik naast mijn eigen praktijk bij het psychotrauma expertise centrum (PSYTREC) te Bilthoven.

Aanmelden
Voor een aanmelding is een verwijsbrief voor de basis geestelijke gezondheidszorg  (BGGZ) van de huisarts nodig. Staan jouw klachten er niet tussen of twijfel je of je bij mij aan het goede adres bent? Neem dan gerust even contact op.   

Contractvrij
Ik heb ervoor gekozen om geen contracten aan te gaan met zorgverzekeraars en ben dus een niet-gecontracteerde zorgverlener. Wanneer je een restitutiepolis hebt, kunt je zelf jouw zorgverlener kiezen; de behandeling wordt dan meestal volledig vergoed. Meer informatie kun je vinden op de pagina  ‘informatie’ en op www.contractvrijepsycholoog.nl.

Kosten
Als blijkt dat er geen psychische stoornis kan worden vastgesteld, als de problematiek te ernstig is voor de basis GGZ, of je besluit na het intakegesprek de behandeling niet te vervolgen, dan gaat het om een onvolledig behandeltraject (ca. 1-2 gesprekken, €207,19). Passen je problemen wel binnen de basis GGZ, dan deel ik je op basis van de zorgzwaarte in onder een van de verschillende pakketten die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) heeft vastgesteld:

  • Basis GGZ Kort (ca. 3-5 gesprekken, €507,62)
  • Basis GGZ Middel (ca. 6-8 gesprekken, €864,92)
  • Basis GGZ Intensief (ca. 9-12 gesprekken, €1356,25)

Na afloop van de behandeling krijg je een factuur die je kunt inleveren bij de verzekering, afhankelijk van de polis krijg je het gehele bedrag of een gedeelte van het bedrag terug.  Minimaal  55% en maximaal 100% van de kosten voor de behandeling wordt vergoed. De exacte vergoeding is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het pakket dat je daar hebt afgenomen. Voor de Generalistische Basis GGZ geldt tevens het verplichte eigen risico.

Voldoe je niet aan een diagnose, maar je wilt wel hulp of begeleiding. Of wil je niet dat de behandeling of diagnose ergens geregistreerd wordt en kies je vanwege privacy redenen om de behandeling zelf te betalen. Ook dan ben je welkom in mijn praktijk. De gesprekken worden dan bij jou persoonlijk in rekening gebracht (OVP niet-basiszorg:  €105,25 per consult), en kun je dus niet indienen bij je zorgverzekeraar.

Alle soorten afspraken kun je afzeggen tot uiterlijk 24 uur van tevoren. Daarna wordt het tarief van 45.- in rekening gebracht, vanwege de tijd die ik al voor je gereserveerd heb. Het is niet mogelijk dit bedrag te declareren bij de zorgverzekeraar

 

Contact:
Indien we allebei geen verkoudheidsklachten hebben kunnen de afspraken  aangepast doorgaan op de locatie (dan houden we 1.5 meter afstand). Beeldbellen doen we indien een van ons klachten heeft  of  indien je hier zelf de voorkeur aan geeft. 

Aanmelden kan via de huisarts en op eigen initiatief. Je kunt mailen naar: jkoopmans@psychologenutrecht.nl

Wachttijd:

Er is op dit moment een wachttijd van 8-10 weken voor een intakegesprek. De behandeling kan direct na de intake starten.

Lidmaatschappen:

Ik voldoe aan de kwaliteitseisen die zorgverzekeraars stellen aan vergoeding voor behandeling in de basis GGZ en ben ingeschreven in het BIG register als gezondheidszorgpsycholoog (big nummer: 59918020025). Daarnaast ben ik aangesloten bij de volgende verenigingen:

NvGZP (nederlands vereniging voor gezondheidszorgpsychologie)

VEN (Vereniging EMDR Nederland)

P3NL (klachtenregeling)

Voor meer informatie:

ik beschik over een kwaliteitsstatuut, die is opvraagbaar in de praktijk. Voor meer informatie over mijn werkwijze kun je de volgende websites raadplegen:

www.vgct.nl

www.EMDR.nl

www.contractvrijepsycholoog.nl

www.nvgzp.nl

https://p3nl.nl

 

Privacy Statement:
Download Privacy Statement