Text_2

Met welke klachten en problemen kunt u bij mij terecht?

Zowel volwassenen als kinderen of jeugdigen kunnen bij mij terecht wanneer er zorgen zijn over stemming, gedrag of gevoelens. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in somberheid, angsten, dwang, tekort aan zelfvertrouwen, negatief zelfbeeld, overspanning, werk gerelateerde problemen, studie- of leerproblemen, extreme of aanhoudende vermoeidheid, onverklaarde pijnklachten of vermoeden ADHD.

Werkwijze

Ik werk vooral met cognitieve gedragstherapie (CGT) en schematherapie, maar kan ook andere methoden inzetten, zoals technieken uit de oplossingsgerichte therapie, ACT of EMDR. In CGT gaat men ervan uit dat gedachten, gevoelens en gedrag met elkaar samenhangen. Aanhoudende ongewenste gedachten kunnen gevoelens en gedrag negatief beïnvloeden. Het aanleren van andere, meer realistische gedachten kan gedrag en gevoel in positieve zin veranderen. Het is een gestructureerde en doelgerichte werkwijze. Bij Schematherapie wordt er meer ingegaan op complexe patronen van denken, voelen en gedrag en is er meer aandacht voor de oorsprong van gevoelens en ervaringen uit het verleden. Ik maak gebruik van oefeningen die buiten de therapie worden uitgevoerd. Behandeling start altijd met een intakegesprek. Ik stel dan vooral veel vragen en probeer zo een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de problematiek.

ENGLISH SPOKEN, please use Google Translate to read this page in English.

Ervaring

Sinds 2001 ben ik werkzaam als zelfstandig gevestigd psycholoog in Utrecht. Ik ben in 1992 afgestudeerd. Tot 2001 was ik werkzaam als psycholoog in verschillende instellingen in Nederland en Engeland. Ik werkte met zowel volwassenen als kinderen met psychische problemen, leerproblemen en verstandelijke beperkingen. Sinds 2018 combineer ik mijn praktijk met werkzaamheden als psycholoog elders.

Aanmelden

Volwassenen kunnen zich aanmelden op verwijzing van huisarts of op eigen initiatief.  Wanneer u de zorg wil kunnen declareren bij uw zorgverzekeraar wil ik u vragen u aan te melden bij stichting 1np. Ik ben als zorgaanbieder aangesloten bij deze stichting. Zij hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Kinderen en jeugdigen tot 18 jaar kunnen gewoon via mail aangemeld worden. Ik heb geen contracten met gemeenten waardoor de kosten meestal door u zelf betaald moeten worden.

Contact:

telefoon 030-7551528

Wachttijd:

Ik kan op dit moment geen nieuwe cliënten aan nemen.

 

 

Lidmaatschappen:

Nederlands Instituut van Psychologen

Vereniging Cognitieve gedragstherapie

Vereniging voor schematherapie

Stichting Kwaliteitsregister Jeugd

Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten

 

aangesloten bij stichting 1np (www.1np.nl)

 

 

 

 

 

Voor meer informatie:

Kwaliteitsstatuut:

  1. Kwaliteitsstatuut 1np, zie www.1np.nl
  2. Kwaliteitsstatuut Langenhuizen Psychologie is opvraagbaar in praktijk

Privacy Statement:

Download Privacy Statement

Tarieven niet vergoede zorg (tarieven NZA):

Volgt nog