Text_2

 

Met welke klachten/problemen kunt u bij mij terecht?

In mijn praktijk bied ik psychotherapie voor volwassenen vanaf 18 jaar met diverse klachten. Ik ben alleen op dinsdagen in mijn praktijk.

Heeft u last van angst, dwang, overspannenheid, depressie, continu piekeren, onzekerheid en/of persoonlijkheidsgebonden klachten, ondervindt u terugkerende problemen in relaties met anderen, dan kunt u bij mij terecht. Ook kunt u zich aanmelden als u psychische klachten ervaart als gevolg van een ingrijpende gebeurtenis.

Werkwijze

In enkele gesprekken bespreek ik met u uw klachten en hoe deze uw leven beïnvloeden, hierin wordt ook stilgestaan uw levensloop en uw hulpvraag.  Na 1 tot 3 gesprekken wordt een behandelplan opgesteld en besproken met daarin de diagnose en een behandelvoorstel.

De behandeling kan gericht zijn op het vergoten van inzicht, het verminderen van klachten, beter hanteerbaar maken en/of acceptatie. Tijdens de therapie wordt regelmatig geëvalueerd met u.

Afhankelijk van de aard van de problemen waarmee u komt en van uw hulpvraag maak ik in de therapie gebruik van verschillende technieken o.a. cognitieve gedragstherapie, EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing), mindfulnesstechnieken, schematherapie. De behandeling is zo kort als kan en lang of langdurig als dat nodig is.

Ervaring

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam in een tweedelijns GGZ instelling Altrecht, Academisch Angstcentrum.  Daarvoor heb ik bij verschillende GGZ-instellingen gewerkt waar ik zowel klinisch, deeltijd als ambulant voor zowel kinderen als volwassen met eetstoornissen, angststoornissen en persoonlijkheidsproblematiek.

Aanmelding/vergoeding

Voor een aanmelding is een verwijsbrief nodig van de huisarts, bedrijfsarts of psychiater.

Ik heb ervoor gekozen om geen contracten aan te gaan met zorgverzekeraars en ben dus een niet-gecontracteerde zorgverlener. Wanneer u een restitutiepolis heeft, kunt u zelf uw zorgverlener kiezen; de behandeling wordt dan meestal volledig vergoed. Meer informatie kunt u vinden op de pagina ‘informatie’ en op www.contractvrijepsycholoog.nl .

Contact:
Vanwege het coronavirus vinden (behandel)contacten op dit moment plaats via videobellen of telefonisch contact. U kunt mij op dit moment het beste bereiken via email ezwartenkot@psychologenutrecht.nl.

 

Aanmelden kan via de huisarts en op eigen initiatief

Telefonisch via 030-7551512 of 06-51606116 u kunt bij afwezigheid een bericht achterlaten of  via email een bericht sturen.

 

E-mail:

ezwartenkot
@psychologenutrecht.nl

Wachttijd:

Op dit moment is er een aanmeldstop voor basisGGZ en SGGZ.

Lidmaatschappen:

Ik voldoe aan de kwaliteitseisen die zorgverzekeraars stellen aan vergoeding voor behandeling in de Basis GGZ en de specialistische GGZ en ik ben ingeschreven in het BIG register als

Klinisch psycholoog/Gezondheidszorgpsycholoog (BIG 19056765825) en Psychotherapeut (BIG 39056765825)

Verder ben ik lid van de volgende verenigingen

Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT)

Vereniging EMDR Nederland (VEN)

Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten (LVVP)

Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen (NVGzP)

Ik beschik over een goedgekeurd kwaliteitsstatuut, u kunt deze inzien in mijn praktijk