Text_2

Met welke klachten en problemen kunt u bij ons (Geerets & Kuypers) terecht?

Bent u erg bang om aan te komen of de hele dag bezig met uw gewicht en lichaamsomvang, heeft u eetbuien waarna u braakt of laxeermiddelen gebruikt, heeft u last van fors overgewicht en het lukt u niet om uw gewicht of uw eetgedrag in de hand te houden? Deze symptomen kunnen wijzen op een eetstoornis zoals anorexia of boulimia nervosa of een binge eating disorder (eetbuistoornis). Voor behandeling hiervan kunt u contact met onze praktijk opnemen. Ik ben ook gespecialiseerd in aan sport gerelateerde eetstoornissen en gewichtsproblemen. Onderliggende trauma’s behandel ik met EDMR.

Werkwijze

Tijdens het kennismakingsgesprek bespreken we uw klachten en uw verwachtingen van een behandeling. Samen bekijken we hoe we uw specifieke probleem het beste kunnen aanpakken. Door middel van gerichte opdrachten werken we aan regelmaat, structuur en optimalisering van uw eetgedrag. Cognitieve gedragstherapie wordt gebruikt om uw klachten te verminderen; dat wil zeggen dat we negatieve gedachten, die uw gedrag en gevoelens kunnen beïnvloeden, proberen om te buigen tot meer realistische of positieve gedachten. Hierdoor veranderen uw gedrag en gevoelens in positieve zin.

Ik werk samen met Mw. Kuypers in de maatschap Geerets & Kuypers, psychologenpraktijk voor eetstoornissen.

Ervaring

Al ruim 25 jaar heb ik ervaring in de behandeling van eetproblematiek. Naast het werk in een eigen praktijk ben ik werkzaam geweest binnen gespecialiseerde behandelcentra voor eetstoornissen. Vanuit de diëtetiek heb ik me verder gespecialiseerd in eetstoornisbehandeling en in 2004 ben ik afgestudeerd als psycholoog. In 2009 ben ik afgestudeerd als cognitief gedragstherapeut. Daarna heb ik me verder bekwaamd in de behandeling van trauma’s en ben EMDR-therapeut.

Aanmelden / vergoeding

Aanmelden kan op verwijzing van uw huisarts. U vindt verdere informatie over aanmelding en vergoedingen op de website www.geerets-kuypers.nl

Contact:

Aanmelding kan via de website www.geerets-kuypers.nl

Wachttijd:

Zie voor wachttijden www.geerets-kuypers.nl

Lidmaatschappen:

Lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen met een erkenning als PSYCHOLOOG NIP

Lid van de Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCT)

Lid van de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE)

Lid van de Vereniging EMDR Nederland (VEN)